Autoshift.net

Welcome Guest ( Log In | Register )


>

2 Pages V   1 2 >  
Open Menu Reply to this topic Start new topic


CERITA HANTU

post May 4 2007, 11:42 AM
Post #1


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




MARI KONGSI CERITA HANTU !!


(IMG:http://usera.imagecave.com/enriq2772/hantu-Pocong_1-copy.jpg) screen.width*0.5) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.6; this.title='Image has been resized. Sorry for the inconvenience';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='pointer';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://usera.imagecave.com/enriq2772/hantu-Pocong_1-copy.jpg');}" />

FIRST STORY SERAM GILER

satu cerita seram

This is a true story of a young college
girl who passed away last month, at
Shah
Alam. Her name is Priya; she was hit by
a lorry.

I don't want to mention the name of the
college. She had a boyfriend names
Shankar. He lives in Johore. Both of
them are true lovers. They are always
on the phone with each other. You can
never see her without her handphone.

She spends of the day talking with
Shankar. Priya's family knows about
their relationship. Shankar is very
close with Priya's family (just imagine
their love). Before she passed away she
always told her friends "If I pass away
please burn me with my handphone". She
also said the same thing to her
parents.

After her death, people couldn't carry
her coffin. I was there ~ a lot of them
tried to do so but still couldn't ,
everybody including me, had tried to
carry the coffin, the result was still
the same.

Eventually, they called their
neighbour,
a "bomoh" from Thailand (pak Darin),
who
is a friend of her father's. He took a
seat and started
speaking to himself slowly. After a few
minutes, he said "this girl misses
something here". Then her friends told
Darin bout her intentions to burn
her with her phone. He then opened the
coffin and place her phone, together
with the SIM card inside the casket.
After that they tried to carry the
coffin. It could now be moved and they
carried it into the van easily. All of
us were shocked. (can you feel the
fear?
I'm shaking at this moment.)

Priya's parents didn't inform Shankar
that Priya had passed away (pity
Shankar). After 2 weeks Shankar called
Priya's mom.

Shankar: "Atte, I'm coming home today.
Please cook something nice for me.
Don't tell Priya that I'm coming home
today; I want to surprise her."

Her mother replied, "You come home
first, I want to tell you something
very
important."

After he arrived at Shah Alam, they
told
him the truth about Priya.

Shankar thought that they were fooling
around. He was laughing and said,
"Don't try to fool me ... tell Priya to
come out ... I have a gift for her.
Please stop this nonsense."

Then they show him the Priya's death
certificate; they gave him proof to
make
him believe.

Shankar started to sweat profusely. He
said, "It's not true. We spoke
yesterday. She still calls me."

Shankar was shaking so badly when
suddenly, his phone rang.

"See this is from Priya. See this ...."
he showed the phone to Priya's family.
All of them told him to answer. He used
the loudspeaker mode. All of them heard
this conversation, loud and clear. No
cross lines, no humming. It was Priya's
voice! And there was no way others
could
use her SIM card as it was nailed
inside
the coffin! They were so shocked and
asked for pak Darin's help.

Pak Darin brought his master (Tok Chen)
to solve this matter. He and pak Darin
worked for 5 hours ... then they
discovered one thing .....
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Shocked
*DiGi. Best coverage ever, ONE LOW FLAT
RATE~!!!!!!! Anyone,any
network,anytime,
ANYWHERE!!!*
I WILL FOLLOW YOU... FOLLOW YOU
WHEREVER
YOU MAY GO...

[Everywhere's YELLOW!! XD]




Ok, now back to work ..... (^_^)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
area for ads in topic


post May 4 2007, 01:24 PM
Post #2


JunioR
*

Group: Members
Posts: 13
Thank(s): 0
Joined: February 07
From: gunung santubong
Member No.: 361
Scooter Type: none
Gender: Female

Images on IP.Gallery: 1
Comments on IP.Gallery: 47




ceh... wat suspen jer...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

amY
post May 5 2007, 02:01 AM
Post #3


newbie
Group Icon

Group: VIP
Posts: 203
Thank(s): 0
Joined: October 06
From: | Kg Baru | Segambut | Ampang |
Member No.: 19
Scooter Type: Others
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 14




adeh (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/doh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 5 2007, 02:17 AM
Post #4


Kaki Pukul
*****

Group: Members
Posts: 276
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Klangkabut The Royal Town
Member No.: 219
Scooter Type: Nouvo
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 65
Comments on IP.Gallery: 9




haha.. cite cam urban legend...

dey tambi..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 5 2007, 12:14 PM
Post #5


JunioR
*

Group: Members
Posts: 7
Thank(s): 0
Joined: March 07
From: BaNgI~~~SeLaNgOr
Member No.: 483
Scooter Type: Others
Gender: Female

Comments on IP.Gallery: 8




ek eleh...igt aper td,....huhuhu
suspen jer....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 11:42 AM
Post #6


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




(IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxms.gif) syabas asimo-good job - mari kongsi citer htu lg
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 01:07 PM
Post #7


190cc
Group Icon

Group: VIP
Posts: 598
Thank(s): 5
Joined: October 06
Member No.: 14
Scooter Type: Others
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 7
Comments on IP.Gallery: 14




haah neh ade satu cite hantu best,membe aku yg cite pasal hantu sambung2 hantu ape tah..Attached File  hantu_Pocong_1_copy.jpg ( 26.36K ) Number of downloads: 58


cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital..aku naik meremang dengar cite die ..

besok pagi aku cite la kat izul pasal membe aku neh jumpe antu,cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital.. izul naik meremang dengar cite neh..

besok pagi izul cite la kat yasser dak gtr pasal azim punye membe neh jumpe antu, cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital.. yasser naik meremang dengar cite neh..

besok pagi yasser cite la kat membe die iman dak gtr jugak pasal cite izul, azim punye membe neh jumpe antu,cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital.. iman naik meremang dengar cite neh..............

This post has been edited by ajims: May 7 2007, 01:13 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 01:31 PM
Post #8


50cc
Group Icon

Group: VIP
Posts: 82
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 273
Scooter Type: Aprilia Sportcity
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 13




wei, bila nak abis daaaaa....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 02:15 PM
Post #9


Komander
Group Icon

Group: Management
Posts: 2,654
Thank(s): 120
Joined: October 06
From: Subang Malesia
Member No.: 4
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 54
Comments on IP.Gallery: 26




besok pagi yasser cite la kat ASIMO iman dak NOUVO jugak pasal cite izul, azim punye membe neh jumpe antu,cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital.. iman naik meremang dengar cite neh..............

PASTU ASIMO citer plak ajims,pasal cite izul, azim punye membe neh jumpe antu,cite die camni,membe aku r die penah jumpe hantu kat bas stand kat area umah aku mase die nak balik umah..mase die bwak kete sebelum sampai kat bas stand tu die bau wangi gle tbe2 je.jalan time tu takde kete langsung.mase die nak sampai kat bas stand tu die nampak ade org tengah tunggu bas,takan ade org tunggu bas time kul 2 pagi tak logik lah..skali die pandang mangai hantu pocong daa siap die tengok muke pocong lagi tuh..ape lagi die pecut 180 km lah walau pun kete kancil die bwak.tempat tu memang keras sebab dekat gan hospital.. iman naik meremang dengar cite neh..............

giler seram kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 02:52 PM
Post #10


50cc
Group Icon

Group: VIP
Posts: 82
Thank(s): 0
Joined: January 07
Member No.: 273
Scooter Type: Aprilia Sportcity
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 13




PASTU AJIM nak cite kat scut.. belum sempat ajim nak cite, scut mencelah jawab..








'TAK PAYAH CITE, AKU DAH BACA DALAM FORUM...'


KAHKAHKAHKHKAHKAHKAH........ (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/rclxms.gif)


moral of the story : bila nak abis daaa.......

This post has been edited by scut: May 7 2007, 02:52 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 7 2007, 03:23 PM
Post #11


Special Backup Unit
*****

Group: Members
Posts: 253
Thank(s): 0
Joined: October 06
From: Kelana Jaya <-> Kerteh
Member No.: 73
Scooter Type: Elit Sports
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 8




adei... ape punye story line la ni... ngeh3
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 8 2007, 02:22 AM
Post #12


190cc
Group Icon

Group: VIP
Posts: 598
Thank(s): 5
Joined: October 06
Member No.: 14
Scooter Type: Others
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 7
Comments on IP.Gallery: 14




da story is hantu sambung2..yg sambung tuh la antu die yg sebenanye
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 8 2007, 02:46 PM
Post #13


-Appendix-
*******

Group: Members
Posts: 353
Thank(s): 0
Joined: December 06
From: Bkt Antarabangsa, Ampunk
Member No.: 205
Scooter Type: Naza GTR
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 1




ekekkeke xleh blah sungguh....
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post May 8 2007, 02:55 PM
Post #14


~*LuV U GTR AGB 747*~
****************

Group: Members
Posts: 1,125
Thank(s): 16
Joined: March 07
From: Epohz Darul Old Town
Member No.: 550
Scooter Type: Naza GTR
Gender: Male

Comments on IP.Gallery: 12




QUOTE (ezey @ May 8 2007, 02:46 PM) *
ekekkeke xleh blah sungguh....


--ni topik citer hantu ke citer lawak nih.. ak dah jadi confius ke korunk yg confius ngan tajuk thread nih... ntah ak pon tak paham... gelak aje la.... kekkeke (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jul 26 2007, 05:47 AM
Post #15


Way of Life
Group Icon

Group: Administrator
Posts: 354,353
Thank(s): 909
Joined: June 07
From: Kolumpo
Member No.: 903
Scooter Type: VS150
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 243
Comments on IP.Gallery: 35




DIGI, i will follow you.

follow la sangat! bile dok dalam bilik xmau plak dia ikut. skang aku dah tak pakai DIGI, cam hampeh,

bile dok dalam bilik atau tempat tertutup skit mula la coverage kureng (IMG:http://www.autoshift.net/forums/style_emoticons/default/bruce.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Guest_lil_shuga_*
post Jan 21 2009, 07:46 PM
Post #16





Guests

Thank(s):






ala...baru je seram sejuk duk lyn cite nii...iklan plak daaaaa.....adoii...benci benci (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jan 21 2009, 11:44 PM
Post #17


Rider SRF Motorsport
Group Icon

Group: Club Moderator
Posts: 1,092
Thank(s): 19
Joined: October 07
From: entah...
Member No.: 1,533
Scooter Type: V100
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 28
Comments on IP.Gallery: 3




asimo bosan tahap gaban nie.... (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Guest_lil_shuga_*
post Jan 22 2009, 05:59 PM
Post #18





Guests

Thank(s):






betol betol betol.sy sokonggg (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif) (IMG:style_emoticons/default/thumbup.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jan 22 2009, 06:33 PM
Post #19


190cc
**********

Group: Members
Posts: 506
Thank(s): 8
Joined: December 08
From: Epowh<>Penang<>Kedah
Member No.: 3,939
Scooter Type: none
Gender: Female




aku ade gak kisah antu real punye..

kwn kepada adik aku ni namenye shakir. si shakir ni orgnye jenis lurus bendul..die ni penah masuk penjara sbb di tuduh merogol.mase tu umur die br 18. dier ni langsung x berani sentuh pompuan apatah lagi rogol org..
kisahnye mcm ni... die jd gad kat satu sekolah..ada le budak pompuan sekolah tu form 5 minat kat si shakir ni.nak dijadikan cte...budak pompuan ni xnak lek umah...dok kat sekolah..xnak balik...so si shakir ni pun nek heran ngapela budak ni xnak balik...dia pun offer nak antar lek umah..si shakir ni takut gak klu pape jd..org tuduh dier lak..
die pun g la anta budak pompuan ni lek umah..lepas antar die trus lek sekolah..teruskan keje die..
esoknye...ade satu keta polis dtg tangkap die..katanya atas tuduhan merogol..rupe2nye budak pompuan yg minat kat die ni ckp kat bapak die yg gad ni rogol die..
si shakir ni mmg xtau nak ckp pe dah punyelaa marah kat bdk pompuan tu.. dlm penjara...abis kene teruk dibelasah polis..maklumle kes rogol...memang lembik die kene..mase kena reman..bapak budak pompuan tu dtg dan ckp kat si shakir ni...kalau ko kawen dgn anak aku ..report ni kire burn..
so xtakkan le si shakir ni nak meringkuk seumur idup dlm penjara atas kesalahan yg dia buat kan..so dia pun kawen dgn pompuan ni ...kawen muda.. selama dia kawin..sket pun dia x sentuh pompuan ni..selama setahun.. tapi lepas sethn dah geram sgt dia belasah gak..yg peliknye budak pompuan ni mmg virgin lg...
sian betul aku kat si shakir ni..buta-buta je kene

so..citer antunya ialah... si shakir ni kan gad...slalu sgt le die jumpe antu..mlm tu kul 3 pagi mase dia lek keje..ade sorg makcik pakai kain semayang tepi jalan... dia langsung x pikir ape2 trus g tego makcik tu
"makcik nak g mane..wat pe sorg2 kat sini...bior sy antarkan"
mkcik tu pun senyum trus nek belakang...si shakir ni trus le anta..makcik tu kata depan sket je umah dia...
tapi perjalanan nak antar tu jauh yg amat...rupanya dia pusing2 tempat yg sama .tiba2 makcik tu ckp..tima kasihla nak..da sampai..dia pun benti situ..makcik tu pun jalan masuk..rupanya tu kawasan kubur...tiba2 makcik tu berpaling dan lambai sambil senyum kat die...pada masa tu baru si shakir ni terpikir...terkejut beruk dia..tgk2 tu kawasan kubur.. apa lagi...lutut jd lemah...motor trus jatuh..die lari sekuat ati lek umah..muto trus tinggal sn...sesampai die kat umah bini die tanye...mn muto...shakir pun kate klu ko brani ko g la amik depan kubur tu..esoknye br die g ambik muto.
pastu kan..satu g kisah..bapak si shakir ni ade bnyk lembu... satu hari lembu tu ilang masuk dlm utan..die ni cari merata tempat dlm kawasan semak utan tu...mase tu jam dalam kul 8 mlm...tgh dok cari ade sorg nenek dekat rimbun buluh...die pun behenti dan trus tanye tanpa ada syak wasangka...nek ade nampak x lembu sy...nenek tu jawab x nampak cu..pastu shakir pun kate...xpelah nek sy try cr kat depan... 2 3 langkah je dia jalan nenek tu panggil dan trus kata lembu ko ade ujung sane... si shakir trus g tempat yg nenek tu ckp..bile sampai sn mmg ade lembu die...kemudian die pun patah balik nak ucap tima kasih kat nenek tu...tapi dah takde...mase tu baru dia pikir...mn la ade org malam2 dalam utan mcm ni...apa lagi ..dia trus lari dgn lembunya mcm x cukup tanah..

tu la...org kate...slalunya..org yg lurs bendul..atau xde niat buruk dlm ati je akan jumpe antu dan antu tu xkan kco pun....
kita jgn takut dgn antu.. sbb Allah yg maha kuasa..

bnyk lg kisah si shakir ni klu nak aku cte kan...nanti2 le plak
Go to the top of the page
 
+Quote Post

post Jan 22 2009, 09:23 PM
Post #20


=:: ayam baru::=
Group Icon

Group: Forum Moderator
Posts: 3,357
Thank(s): 89
Joined: December 07
From: nananana ~ganu kiter~....
Member No.: 1,785
Scooter Type: Gilera VXR
Gender: Male

Images on IP.Gallery: 32
Comments on IP.Gallery: 11




erkk citer tang merogol tuh haku igt memula ader kaitan gk ngn citer antoO..kui3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd September 2014 - 12:13 PM


© 2011 Autoshift.net