Help - Search - Members - Calendar
Full Version: sym GTS250i / sym symphony evo 250i
Autoshift.net Forums > Autoshift.net > SYM
Pages: 1, 2, 3, 4
wan besaq
ada apa2 review pasal jentera baru nih tk???
dgr crita mcm best jek....
kalau ada yg da tangkap muat beli silalah beri komen anda tentang gts250 nih....
leh kita shared apa yg patut....






Specification : Symphony EVO250i


Type : 4 stroke , 4 valves Electroplated ceramic Cylinders

Displacement : 240.9cc Max HP 23ps/ 8000 rpm

Cooling System : liquid

Fuel System : EFI/Unleaded

Transmission : C.V.T

Regulation : Euro3

Front Suspension : Telescopic Fork

Rear Suspension : Unit Swing

Front Brake : Disc 240mm

Rear Brake : Disk 220mm

Front Tire : 110 / 90-13

Rear Tire : 130 / 70-13

L x W x H : 2165x870x1395

Dry Weight (kg) : 197

Fuel Capacity (liter) : 12


EN.BUJAL
cair aku tengok model ni~~lagi2 kaler putih~~cc pun amat menarik~~dan pakai sistem injection~~

*harga dia pun amat la menarik~~hu~~rm16.8k~~i need a sugar mummy~~
- K A R E E M -
aku tgk dah depan mata kat NKS baru..BESAR!tpapi best la cc dah up tmbh lagi 70cc n pakai fuel injection..harga je tak thn..RM18k OTR..
Mhairi
kalau pkai moto ni, blh x mncelah dkt jln jam, time org pegi & blk krja? cth: jln cheras, area klcc, bukit bintang, etc..
EN.BUJAL
QUOTE (Mhairi @ Oct 2 2009, 11:08 AM) *
kalau pkai moto ni, blh x mncelah dkt jln jam, time org pegi & blk krja? cth: jln cheras, area klcc, bukit bintang, etc..


buat la perbandingan bang~~sym 250 punya dimension~~2165x870x1395~~tapi aku tengok saiz besar sikit dari elegan~~
bobb bkt beruntung
mak aihh 18k beli rst rasenye lg berbaloi dr beli 250i ni.....
wan besaq
QUOTE (bobb bkt beruntung @ Oct 2 2009, 11:48 AM) *
mak aihh 18k beli rst rasenye lg berbaloi dr beli 250i ni.....

yup rst lg berbaloi kot... smile.gif

QUOTE (- K A R E E M - @ Oct 2 2009, 10:33 AM) *
aku tgk dah depan mata kat NKS baru..BESAR!tpapi best la cc dah up tmbh lagi 70cc n pakai fuel injection..harga je tak thn..RM18k OTR..

otr mau 18k lebih kot..dgr2 la...
tp klu 18k bagus angkat itu baby kawa..... biggrin.gif
EN.BUJAL
dapat test drive kat pelabuhan klang tadi~~pikap memang best tak ingat~~throttle pulas setengah pun da cecah 120km/j~~(tapi rasa meter macam tak accurate) dan yang aku perasan bunyi engin macam kasar sikit~~
rezcreep
blm sempat nak tgk lg..sbb kat muo takde.so kene g mlk kat bun zen.....tapi berbalaoi kah dgn pelaburan almost 19k otr...
EN.BUJAL
aku tanya kat kedai harga otr 16.8k je~~
rezcreep
oh yer ke..sory la tak tau..hehehhe
wan besaq
Kos memiliki GTS Evo250i

OTR - RM17+++K
D/p = RM7120.00
monthly
24 bln - RM554
30 bln - RM445
36 bln - RM385

(385 leh pakai viva baru,waja 2nd n klu sbk yg seharga dgnnya...hurrm...)
soullezye87
[quote name='Mhairi' date='Oct 2 2009, 11:08 AM' post='314899']
kalau pkai moto ni, blh x mncelah dkt jln jam, time org pegi & blk krja? cth: jln cheras, area klcc, bukit bintang, etc..
[/quote
boelah mencelah tiada masalah.cuma terpulang kepada kepakaran korang saje.he....
soullezye87
kat sarawak blum sampai lagi,kalau dah sampai nak pandu uji juga la.he...skut idaman ku....
wan besaq
aku da try da test ride ade member beli...
besh jugak laa....
rezcreep
rugi la ko wan...tak sampai 3bln da ader kluo model lg bes
soullezye87
DAH DA DENGAR TENTANG KELEMAHANNYA KAH...
wan besaq
QUOTE (rezcreep @ Oct 7 2009, 04:14 PM) *
rugi la ko wan...tak sampai 3bln da ader kluo model lg bes

takpe mok...
yg aku bli baru 9k lebih...
nih mau 17k otr...bgs aku amik gelora jek klu 17/18k rege mcm nih

QUOTE (soullezye87 @ Oct 8 2009, 03:17 PM) *
DAH DA DENGAR TENTANG KELEMAHANNYA KAH...

setakat skrg tk dengar lagi la..tgu la dlm sebulan dua lagik ade kot
rezcreep
hehehe...bagus..hati mu masih ader ruang utk jentera itali
wan besaq
QUOTE (rezcreep @ Oct 8 2009, 03:41 PM) *
hehehe...bagus..hati mu masih ader ruang utk jentera itali


insya'Allah mok
kalau permohonan aku bertukar balik keje kat semenanjung dapat hujung thn nih..
aku plan nk amik gelora nih...
klu pakai kat sabah nih cukup kot stakat 3 jentera yg sedia ade nih....
EN.BUJAL
QUOTE (soullezye87 @ Oct 8 2009, 03:17 PM) *
DAH DA DENGAR TENTANG KELEMAHANNYA KAH...


ada gak terbaca kat forum lain diorang cakap bunyi engin bising~~tak ble nak kacau wiring dan macam2 lagi la~~tapi aku sudah try geng~~memang besh~~
soullezye87
QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 9 2009, 08:31 AM) *
ada gak terbaca kat forum lain diorang cakap bunyi engin bising~~tak ble nak kacau wiring dan macam2 lagi la~~tapi aku sudah try geng~~memang besh~~

bunyi bising tu biasa je bro.cc skut tu besar juga bro.he.....kalau tukat exzos.wah.sedap bunyi ow....he...tringin nak testing la bro.nasib ku keja dgn modenas.he...dapat juga testing bila evo 250cc sampai nanti.he...
EN.BUJAL
QUOTE (soullezye87 @ Oct 9 2009, 12:22 PM) *
bunyi bising tu biasa je bro.cc skut tu besar juga bro.he.....kalau tukat exzos.wah.sedap bunyi ow....he...tringin nak testing la bro.nasib ku keja dgn modenas.he...dapat juga testing bila evo 250cc sampai nanti.he...


tapi yang aku dengar lagi belting dia jenis kevlar~~kalau betul kevlar mahal weh~~
wan besaq
QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 9 2009, 02:21 PM) *
tapi yang aku dengar lagi belting dia jenis kevlar~~kalau betul kevlar mahal weh~~

a'a kevlar klu tk silap aku...
bunyi ok je aku test ride kwn aku pnye hrituh...
bese la..moto mahal mentenen pn mahal la..hikhikhik
cangok
kalau 17k bgs ang
kat superbike
EN.BUJAL
QUOTE (cangok @ Oct 11 2009, 11:30 AM) *
kalau 17k bgs ang
kat superbike


tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~
wan besaq
QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~

thx cik bujal 4 sharing dat info.... biggrin.gif
optimus
QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~


waa..encik bujal sekarang dah jadi penasihat SYM...
EN.BUJAL
QUOTE (optimus @ Oct 16 2009, 09:08 PM) *
waa..encik bujal sekarang dah jadi penasihat SYM...


ustaz~~~yok sambar gts~~
afeefGTR
QUOTE (EN.BUJAL @ Oct 13 2009, 09:04 AM) *
tapi kalau dibandingkan mentenen SBK dengan skuter ni aku rasa lagi murah skuter kot~~

iklan seket~~sapa2 yang duk klang ble repair n servis korang punya gts ble gi kat kedai motor H1~~kat persiaran raja muda musa(on the way gi port klang) kedai ni authorised dealer untuk model2 SYM~~


H1 motors ke? waaaa.....nostalgia abes larr....kt ctu i bertemu GTR trus jatuh hati n beli tongue.gif
amen_cheron
aku berminat gak kat 250i sym ni...
en.bujal rasa nk maintain skuter SYM ni senang ke??
saje nk tau...klau ok sy rasa nk angkat huhu
kob1e junker
memang superb 250 ni.....tapi takut die punye wiring serabut macam 200 punye..penin kepala gue lihat die punye wiring...lebih superb dari elegan punyer...ilmu belum cukup didada...huahua
EN.BUJAL
QUOTE (amen_cheron @ Oct 26 2009, 01:43 AM) *
aku berminat gak kat 250i sym ni...
en.bujal rasa nk maintain skuter SYM ni senang ke??
saje nk tau...klau ok sy rasa nk angkat huhu


setakat yang 200cc tu takde masalah sangat kot~~cuma nak menten minyak itam dengan minyak gear~~yang 250cc plak~~gulp~~belting pun da guna kevlar punya~~
wan besaq
klu nk besh 250 la..tp mentenen aku tk tau mcm mn...
cgmulia
hm....

kalau nak tau lebih lanjut.. cuba masuk gtsrider.com

byk citer kat sana..

yg pasti

roller lain
variator lain
belt lain

so takleh nak dibandingkan dengan GTS/VTS 200

kalau GTS/VTS komponen enjinnya menghampiri dan sama dengan elegan ( kilang sama... emblem lain2)

cuma yg pasti, aku akan mengordernyer.. huhuhuh
wan besaq
QUOTE (cgmulia @ Oct 26 2009, 09:35 PM) *
hm....

kalau nak tau lebih lanjut.. cuba masuk gtsrider.com

byk citer kat sana..

yg pasti

roller lain
variator lain
belt lain

so takleh nak dibandingkan dengan GTS/VTS 200

kalau GTS/VTS komponen enjinnya menghampiri dan sama dengan elegan ( kilang sama... emblem lain2)

cuma yg pasti, aku akan mengordernyer.. huhuhuh

waaa ggmulia mau angkat 250i ka???
besh besh...
*gtsrider tak besh byk spam dr maklumat....hampeh
EN.BUJAL
QUOTE (wan besaq @ Oct 26 2009, 11:46 PM) *
waaa ggmulia mau angkat 250i ka???
besh besh...
*gtsrider tak besh byk spam dr maklumat....hampeh


agreed~~ahaks~~
soullezye87
kat kuching downpeyment gts250i Rm7000,bulanan Rm422,tiga tahun.sama harga keta le..
wan besaq
kat sabah pun harga mcm tuh jugak...
gts kat sabah 11xxx wooo
250 mau dekat 19k da....
soullezye87
QUOTE (wan besaq @ Nov 12 2009, 03:45 PM) *
kat sabah pun harga mcm tuh jugak...
gts kat sabah 11xxx wooo
250 mau dekat 19k da....


harga tlampau mahal......
hari ini da expo motosikal kat taman kereta kat kuching ia blansung selama 3 hari..nak tengok sym250 le balit dari keja ni,....he..
wan besaq
a'a mahal lebih dlm seribu lebih gak wooo....
aku beli vys hari tuh otr baru 98xx + shipping 700 baru 10500 terbang..save aku 1k dr beli di sabah 11xxx ...
EN.BUJAL
pearl white kaler 17.4k~~~
wan besaq
QUOTE (EN.BUJAL @ Nov 16 2009, 09:56 AM) *
pearl white kaler 17.4k~~~

pearl white cantek.....
EN.BUJAL
gts 250 memang ada angel eye ke? hari tu tengok ada satu encik bawak 250 siap ada mata malaikat la~~
soullezye87
QUOTE (EN.BUJAL @ Nov 17 2009, 09:17 AM) *
gts 250 memang ada angel eye ke? hari tu tengok ada satu encik bawak 250 siap ada mata malaikat la~~

cantek sangat le mata malaikat tu bro..kalau malaikat lalu comform keceng mata bro..he..
wan besaq
QUOTE (EN.BUJAL @ Nov 17 2009, 09:17 AM) *
gts 250 memang ada angel eye ke? hari tu tengok ada satu encik bawak 250 siap ada mata malaikat la~~

ade line mcm kening2 sket kat dua2 lampu tuh...
mmg gempak la nampak...
soullezye87
tringin nak beli.tp tak mampu..he..
EN.BUJAL
seriously~~sekarang belum berani nak beli sebab benda ni masih baru sangat dalam pasaran~~tengok pas setahun kalau skuter ni bukan jenis suka berkelah kat bengkel mungkin akan beli kot~~
wan besaq
aku sukung...
tp tgk kat utube di negara2 eropah...
model nih jadik pilihan ramai...
EN.BUJAL
QUOTE (wan besaq @ Nov 18 2009, 05:06 PM) *
aku sukung...
tp tgk kat utube di negara2 eropah...
model nih jadik pilihan ramai...


kat eropah diorang lebih kepada weekend ride je bang~~macam kita ni jenis melnjan hari2 dan gatal tangan nak modified sana sini~~sendiri mau ingat lor~~ahaks~~
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.