Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [WTS] Nova Dot Helmet [SOLD]
Autoshift.net Forums > Autoshift.net Classifieds > Aksesori Penunggang Djual
frenz
Item Type: Helmet
Item Brand: Nova Dot
Size: M
Price (RM): 200.00 (Firm)
Method of Payment: Cash n COD area KL
Warranty: -
Condition: New
Description:

Aku bli helmet nih then tgk2 color tak ngam ngan moto. Aku tak sure aper namer color nih sebenarnyer. So aku decide nak jual jer lah elmet nih. Tapi cantik sebenarnyer color nih. Color nih jarang jumpa lah jgk. Barang2 yg akan dpt dlm pembelian nih ialah:-

1 helmet Nova Dot (New) + 1 clear visor (New)
2 smoke visor (New)
1 clear smoke (Mint condition)
1 set cap tepi helmet (Mint condition)

What u see is what u get.

Photo of item:


Gmbr dr depan.


Gmbr dr blakang.


Ini barang2 yg termasuk skali dlm pembelian. 2 smoke visor (New), 1 clear visor (Mint condition) n 1 set cap tepi helmet (Mint condition)

Realname/nickname: frenz
Contact No.: +60126691440
Email: frenz_dna@yahoo.com
Location: Serdang, Selangor.
afiff
ko bli kat mne nie??
frenz
QUOTE (afiff @ Nov 4 2009, 01:42 PM) *
ko bli kat mne nie??

Uiks. Knaper nyer? Ader bender yg tak kene ker?
rezcreep
yg nie nova dot malaya sbb telinge dia takde cover.....
afiff
mne nak cri nova dot yg dew tlinga tu ek??bpe arge??
frenz
QUOTE (rezcreep @ Nov 4 2009, 04:05 PM) *
yg nie nova dot malaya sbb telinge dia takde cover.....

Yup. Btol tuh. Tapi sy mmg suka yg takder telinga nih. Tak tau lah apersal. Color tak ngam jer. Kalau tak mmg pakai dah. Payah gak nak mencari model nih. Huhuhuuhuu... Tapi kalau lamer sgt takder buyer sy pakai jer lah. Ehehehe....

QUOTE (afiff @ Nov 4 2009, 05:56 PM) *
mne nak cri nova dot yg dew tlinga tu ek??bpe arge??

Kat blah2 selatan byk. Hargan rasernyer ampir2 RM200 gak lah utk helmet sahaja. Kalau kaler pelik2 sikit n yg limited edition punyer ader lah nak dkt RM400 - RM500. Harga tuh utk helmet sahaja. Btul kan aku kalau salah yer. smile.gif
racer87
klau ade cover telinga tu mcm smart ckit...so far aku tgk kat jb ade..pun xbyk dah...byk yg mcm frenz jual nie...huhuhu
rezcreep
frenz punyer tuh kale mcm gun metal..tapi dia kale ader kehijoan ciket(tak silap nie kale limited n bile kale limited kompom la arge elmet nie dlm lingkungan rm150)...but mmg berbaloi la sbb dpt 3 visor spare(worth almost rm90)...so beli la elmet frenz sbb dia da nak lie ram tuh...hehehehe...hepi selling kwn...
frenz
QUOTE (racer87 @ Nov 4 2009, 08:00 PM) *
klau ade cover telinga tu mcm smart ckit...so far aku tgk kat jb ade..pun xbyk dah...byk yg mcm frenz jual nie...huhuhu

Owh. Mcm tuh. Tapi tuh lah, daku kurang berkenan ngan model yg ader cover telinga tuh plk. Ish2.

QUOTE (rezcreep @ Nov 4 2009, 08:25 PM) *
frenz punyer tuh kale mcm gun metal..tapi dia kale ader kehijoan ciket(tak silap nie kale limited n bile kale limited kompom la arge elmet nie dlm lingkungan rm150)...but mmg berbaloi la sbb dpt 3 visor spare(worth almost rm90)...so beli la elmet frenz sbb dia da nak lie ram tuh...hehehehe...hepi selling kwn...

Mula2 tgk mcm color grey, tapi when letak sebelah moto trus nmpk lain. Adoilah. Huhuhuuhu... Hah. Tq bro rezcreep sebab bg sedikit penerangan mengenai harga. Sebab tuh lah aku tulis harga firm. Ehehehe... Takda maknanyer aku nak bli RAM. Kalau sadaikan moto aku or just bawak pusing2 taman blh lah kowt. Duit nak maintain moto pown cukup2 mkn jer hah. Huhuhuh... Kalau dpt pakai Evo pown dah kira bagus sgt dah. Ehehehe...
racer87
hehehe...mcmmane leh tgk grey tibe2 jadi warne lain??? huhuhu...ala2 coklat kan tu??

evo skrg dgr cite mslh dgn kualiti n visor susah dpt...dpt tau dari member2 yg pkai n yg mjual...
frenz
QUOTE (racer87 @ Nov 5 2009, 02:20 AM) *
hehehe...mcmmane leh tgk grey tibe2 jadi warne lain??? huhuhu...ala2 coklat kan tu??

evo skrg dgr cite mslh dgn kualiti n visor susah dpt...dpt tau dari member2 yg pkai n yg mjual...

Itu lah pasalnyer. Maybe sebab teruja sgt bila tgknyer. Mmg dah lamer dah carik helmet Nova Dot nih. Takper. Kalau lamer sgt takder buyer pakai sendiri pown ok. smile.gif Tapi color dier lebih kurang aper yg mcm rezcreep cakap tuh. color dier ader more to kehijaun hitam metallic sikit. Cantik sebenarnye. Huhuhuuuhu...

Masalah kualiti? Masalah yg mcm maner tuh? Sy tak penah pakai so sy tak tau. Huhuhuuhu... Kalau visor biasalah tuh. Samalah gak ngan helmet nih. Tuh pasal time bli trus sebat skali 2 smoke visor. Eheheehhe...
rezcreep
lelong....lelong..beli 1 helmet dpt 4 adiah percume....jualan mega ujung taun frenz
frenz
Helmet tlah terjual. Sekian. - EnD -
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.