Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Space Sembang Komuniti GTR Shah Alam / Subang Jaya / Klang
Autoshift.net Forums > Community > Club Zone > SAG - GTR Community > SAG - GTR
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119
khailmi
oit.... siot ko..hhehehehhe.... tak pe ape2 aku infom ko ok..... 4646... ko ada member buat design tak... aku dah tanggal stiker aku... nak pasang yang baru.... tapi tak ade design... aku ingat nak letak design tattoo... sebab kat badan tak boleh letak nanti kene laknat..... so nak letak kat moto aje... hehehhee
GTR4646
QUOTE (khailmi @ May 3 2008, 07:47 PM) *
oit.... siot ko..hhehehehhe.... tak pe ape2 aku infom ko ok..... 4646... ko ada member buat design tak... aku dah tanggal stiker aku... nak pasang yang baru.... tapi tak ade design... aku ingat nak letak design tattoo... sebab kat badan tak boleh letak nanti kene laknat..... so nak letak kat moto aje... hehehhee


moto ko hitam ....ko main stripe gold / putih / silver / merah .....senang jew......

ko kalau kena ikat malam ni ngan mak andeh ko ....tak payah lah turun beb .....he he...tapi aku respek ko dari puchong tuuuuu......
zaimzz
helooo rclxm9.gif
khailmi
QUOTE (zaimzz @ May 4 2008, 07:48 PM) *
helooo rclxm9.gif


uik..... sapolak yang menjerit nie.... moto sumpot ko?????... mukakakkaka....

bro 4646... ada bran... set pegi mandi sungai.......?????
cassanouva
haloooo....

aku baru lagi nie..

tgh tggu register LOST..

msg2 la kalau minum2..

0129369425 cassa... ph34r.gif

kalau free aku dtg.. sweat.gif
optimus
4646..tqlah..selalu sms ..ajak kuar..tapi time selalu tak kenalah ngan saya...lagilah sekarang ni...kena bawka balik keta...GTR big problem kat bengkel NAZA 15 tu...
1.mulanya pasal minyak flow kat air filter tu melimpah-limpah
2.enjin semput dan meletup letup
3.hantar pegi NAZA...maknik ganti minyak dan buat drive face..(kata dah ok)
4.minyak melimpah lagi di tempat yang sama..(lepas bawak balik)
5.bunyi enjin ada krik krik..krik..macam enjin honda lama.C70..
6.exhaust pulak berasap tak lama tu.
7.hantar bengkel...katanya blok dah calar..tukar ngan piston sekali..
8.jumaat lepas..lagilah...mekanik call..kata dia buat silap...telepas pandang katanya..ada masalah ngan component lain kat enjin..tu..
9. terbarailah GTR saya tu...
10. mahu terbarai pulak poket lepas ni..(dah lah baru habis bayar 4 saman speed trap...)
khailmi
kesian ko optimus... tak pe.... sabar separuh dari iman... tapi kalau ko nak join.. naik kete pon tak pe..... ko follow ajelah kitaorang... amacam.. ada bran...
chasers
hohoiiiiiiiiiiiii. bia ngeteh smpi muntah..............
cheers.gif
optimus
ngeteh tak muntah..tapi nak follow ko rang naik GTR..mana tahan..meleleh beb..korang naik GTR ..eden naik Citra...tak bestla..
khailmi
alosss... lepak-lepak minum ok kut........ joinlah minggu nie.... kat dataran...
GTR4646
moh la ngeteh bila free.......roger roger laaaa

Problem minyak hitam tersembur ke dalam air filter :

aku solvekan ngan pakai K&N filter dan biarkan hose tu terjuntai ( atau lebih baik tutupkan ngan baby K&N ( kat brothers ada jual ) pastu hose dari gearbox tu pun aku selitkan je kat bawah carburator....so far aku dah test Full throttle minyak hitam takde la pulak keluar meleleh macam masa pakai airbox standard .....memang hos tu menyemburkan angin dari kotak enjin....tapi so far takde semput .....aku punya odometer pun baru 3000km hari ni....sejak beli dari bulan januari 2008....he he....pegi balik keje baru 40KM ......

yang aku musykil ada bunyi honda c70...nyet nyet nyet...mangkuk belakang atau bearing gearbox ??? jeng jeng jeng......apa apa pun...long live GTR !!!

p/s BERTUAH kerana pengguna GTR pertama dan the only one so far at DESA ALAM ........hu hu !!!!aku nak tunggu sapa pemilik seterusnya di kawasan rumah aku .........
AtukPoyo
QUOTE (GTR4646 @ May 7 2008, 09:13 AM) *
moh la ngeteh bila free.......roger roger laaaa

Problem minyak hitam tersembur ke dalam air filter :

aku solvekan ngan pakai K&N filter dan biarkan hose tu terjuntai ( atau lebih baik tutupkan ngan baby K&N ( kat brothers ada jual ) pastu hose dari gearbox tu pun aku selitkan je kat bawah carburator....so far aku dah test Full throttle minyak hitam takde la pulak keluar meleleh macam masa pakai airbox standard .....memang hos tu menyemburkan angin dari kotak enjin....tapi so far takde semput .....aku punya odometer pun baru 3000km hari ni....sejak beli dari bulan januari 2008....he he....pegi balik keje baru 40KM ......

yang aku musykil ada bunyi honda c70...nyet nyet nyet...mangkuk belakang atau bearing gearbox ??? jeng jeng jeng......apa apa pun...long live GTR !!!

p/s BERTUAH kerana pengguna GTR pertama dan the only one so far at DESA ALAM ........hu hu !!!!aku nak tunggu sapa pemilik seterusnya di kawasan rumah aku .........

whistling.gif JU...aku nak pindah duduk area umah kao laa... brows.gif leh
aku jadi pemilik kedua thumbup.gif rclxs0.gif
optimus
setakat ni, rasanya sayalah pemilik GTR Naza 1st kat Kajang....

ermm..hari ni pergi NAZA..tgk GTR..masih terbongkang...entah berapa kena..kena ganti banyak..ish ish ish...

minggu ni nak turun dataran..cam tak nampak jalan je...kena bertugaslah bro kat Kuala Selangor...Majlis Tilawah al quran...peringkat negeri
GTR4646
[quote name='AtukPoyo' date='May 7 2008, 10:08 AM' post='98332']
whistling.gif JU...aku nak pindah duduk area umah kao laa... brows.gif leh
aku jadi pemilik kedua thumbup.gif rclxs0.gif
[/quote

ko kena ragging dulu la.......meh sini aku sekeh dua tige kali .......


[quote name='optimus' post='98402' date='May 7 2008, 01:45 PM']
setakat ni, rasanya sayalah pemilik GTR Naza 1st kat Kajang....

ermm..hari ni pergi NAZA..tgk GTR..masih terbongkang...entah berapa kena..kena ganti banyak..ish ish ish...

minggu ni nak turun dataran..cam tak nampak jalan je...kena bertugaslah bro kat Kuala Selangor...Majlis Tilawah al quran...peringkat negeri
[/quote]


bila ko pegi ...tadi aku pun pegi.....beli spark plug......aisey aku pegi dalam pukul 12 tgh hari tadi.......takpe ....next time leh ngeteh....panggilan ILLAHI lagi penting bro......tunaikan dulu tugas akhirat ko tu......respek sam lu bro
izhar
QUOTE (optimus @ May 5 2008, 08:24 AM) *
4646..tqlah..selalu sms ..ajak kuar..tapi time selalu tak kenalah ngan saya...lagilah sekarang ni...kena bawka balik keta...GTR big problem kat bengkel NAZA 15 tu...
1.mulanya pasal minyak flow kat air filter tu melimpah-limpah
2.enjin semput dan meletup letup
3.hantar pegi NAZA...maknik ganti minyak dan buat drive face..(kata dah ok)
4.minyak melimpah lagi di tempat yang sama..(lepas bawak balik)
5.bunyi enjin ada krik krik..krik..macam enjin honda lama.C70..
6.exhaust pulak berasap tak lama tu.
7.hantar bengkel...katanya blok dah calar..tukar ngan piston sekali..
8.jumaat lepas..lagilah...mekanik call..kata dia buat silap...telepas pandang katanya..ada masalah ngan component lain kat enjin..tu..
9. terbarailah GTR saya tu...
10. mahu terbarai pulak poket lepas ni..(dah lah baru habis bayar 4 saman speed trap...)



eek, cam biasa jek problem nih. aku nyer da start bunyi krik2 tu ngan belt sangkut2. aku nyer moto da kat bengkel s.a tapi depa kata dah siap hanya satu hari. muskyil aku. kita tengok apa jadi pas nih.
GTR4646
QUOTE (khailmi @ May 4 2008, 07:57 PM) *
uik..... sapolak yang menjerit nie.... moto sumpot ko?????... mukakakkaka....

bro 4646... ada bran... set pegi mandi sungai.......?????



mie...ada lagi sungai yang tak tercemar kat KL ni? kalau ada cadangan aku on je.....geng bas sekolah shah alam pun leh turun.....cadangan dibuka
khailmi
banyakk... ulu yam ade.... congkak ade..... gabai ade..... bukit belacan pon ade..... kumpul aje..... malam minggu nie jadi tak????? nak kene oder mase awal-awal.... nanti last minit... takut ade hal pulak......
GTR4646
ok apa apa roger aku ....sms aku akan call balik

Jue :
Atukpoyo : 019 664 7941
Rozaimee : 012 313 0134

malam ni ngeteh kita bincang amacam ?

balik keje terus kumpul.....orait ?
mR_HikAnO
jom lepak kat old town cyberjaya esok mlm...
GTR4646
QUOTE (mR_HikAnO @ May 9 2008, 03:00 PM) *
jom lepak kat old town cyberjaya esok mlm...


sapa lagi turun ? leh dapat 20 buah GTR ? jap old town cyberjaya ni kat mana? explain sikit hikano ...
chasers
QUOTE (GTR4646 @ May 9 2008, 02:52 PM) *
ok apa apa roger aku ....sms aku akan call balik

Jue : 019 214 2131 / 012 265 4646
Atukpoyo : 019 664 7941
Rozaimee : 012 313 0134

malam ni ngeteh kita bincang amacam ?

balik keje terus kumpul.....orait ?



korg jempot aku x. aku pon nak join gak sesi2 beramah mesra ni. korg sms no ni klu sudi menjempot 016-3975439 / 013-3535061
cry.gif
mR_HikAnO
ape kata 8.30pm berkumpul di petronas cyberjaya? ok x? tp brape rmai yg kompom ni...??sape yg berminat sila bg no hp...snang nk kompomkn...nk kumpul smpai 20GTR susah la...lain la kalo LOST or GBC join...leh la rmai mcm tu cz diorg kalo TT mmg smpai 30GTR pun leh...
zaimzz
bila nak minum nih? huhu x ajak pn unsure.gif
GTR4646
QUOTE (chasers @ May 10 2008, 11:26 AM) *
korg jempot aku x. aku pon nak join gak sesi2 beramah mesra ni. korg sms no ni klu sudi menjempot 016-3975439 / 013-3535061
cry.gif


semalam aku berlima hang jue, hang rozaimee, hang atukpoyo , hang khailmi dan hang haikal....ngeteh kat sunway pyramid area.....nak plan mini ride....kalau di shah alam setakat ni geng kitarang dah adalah 5-7 orang.....

chasers ko duk area mana? port ngeteh kitarang dataran shah alam....pas ni atukpoyo ajak lepaks kat bukit jelutong laks.....ramai mambang katenye....

hikano.....malam ni ko nak ride mana? bebudak shah alam...masing2 ada hal lak.......
mR_HikAnO
Day : Saturday (Sabtu)
Time : 8.30pm (8.30 mlm)
Venue : Petronas Cyberjaya (lpas tu insyaAllah akn g minum2 kat oldtown)

Semua GTRian dijemput...tujuan TT ini diadakn utk mengeratkn silaturrahim antara GTR sume...GTR lone ranger boleh dtg...LOST boleh dtg...GBC boleh dtg...mari kita berkenalan... icon_rolleyes.gif


QUOTE (GTR4646 @ May 10 2008, 12:23 PM) *
semalam aku berlima hang jue, hang rozaimee, hang atukpoyo , hang khailmi dan hang haikal....ngeteh kat sunway pyramid area.....nak plan mini ride....kalau di shah alam setakat ni geng kitarang dah adalah 5-7 orang.....

chasers ko duk area mana? port ngeteh kitarang dataran shah alam....pas ni atukpoyo ajak lepaks kat bukit jelutong laks.....ramai mambang katenye....

hikano.....malam ni ko nak ride mana? bebudak shah alam...masing2 ada hal lak.......



kite minum2 dlu...then plan la nk round mane...hehe
chasers
QUOTE (GTR4646 @ May 10 2008, 12:23 PM) *
semalam aku berlima hang jue, hang rozaimee, hang atukpoyo , hang khailmi dan hang haikal....ngeteh kat sunway pyramid area.....nak plan mini ride....kalau di shah alam setakat ni geng kitarang dah adalah 5-7 orang.....

chasers ko duk area mana? port ngeteh kitarang dataran shah alam....pas ni atukpoyo ajak lepaks kat bukit jelutong laks.....ramai mambang katenye....

hikano.....malam ni ko nak ride mana? bebudak shah alam...masing2 ada hal lak.......


aku dok area p klang. takat klang ngan s alam x de hal la aku tron. pejam mate je da smpi (alam lain kot). klu korg lpk oldtown x kuasa la aku nak ngikotnye. xpe la len kli la gamaknye... sad.gif
GTR4646
aku tengah bukak sampin neh....tak leh keluor...projek separuh jalan ...lepas maghrib aku sambung balik ....sekarang tengah proses bukak coverset kiri dan kanan......malam nanti mame aku ajak keluar la....makan makan....next time la.....chaser kalau ko nak ngeteh ko datang je seksyen 7 ...Al Esfan ...nanti kita ngeteh
khailmi
oit..... nape bukak sampin tu tak aje teman.... kome lupe yer..... kate nak projek same-same......
GTR4646
QUOTE (khailmi @ May 11 2008, 08:00 AM) *
oit..... nape bukak sampin tu tak aje teman.... kome lupe yer..... kate nak projek same-same......


idokle teman lupekan yob.....teman pun buat lone ranger ye....call member semua tak angkat hp.......teman nak call yob kesian yob kat puchong.....sori yob...tapi next time kalau ada masa teman leh ajor......upah sekotak sampoerna hijau 14 dah la....he he

pastu macam mana setting 1840 yang teman buat tu ? ate yob skrg takde la lagi "tertipu" ngan setting std NAZA ye dok?
mR_HikAnO
Aku nk ucapkn trime kasih pd GTRian yg turun TT semlm....trime kasih pd Pak Yem yg susah payah belanja mkn kat Old Town...trime kasih pd bro Zach yg blanja minum kat Presint 9...semoga murah rezki..amin...neway thankz pd GTRian yg join semlm...ZaimZZ...GTRfan...Epul...Syafiq...Zach...Pak Yem...Casa...TQ icon_rolleyes.gif
mR_HikAnO
sedikit sinopsis TT @ Old Town...nk bace kisah 8 GTRian TT click sni... http://hikano.blogspot.com/
GTR4646
QUOTE (mR_HikAnO @ May 11 2008, 11:30 AM) *
sedikit sinopsis TT @ Old Town...nk bace kisah 8 GTRian TT click sni... http://hikano.blogspot.com/


sukses .....
zachvanalley
Oh, yeah!
GTR4646
malam ni tak de orang ajak lepak tgk lat game EPL ker? berentap tu dowh
GTR4646
Ngeteh Terkejut Malam Ni...Di BJ Pukul 9-12 Tgh Mlm Tengok Bola

Venue: Bukit Jelutong ( kedai mana lum decide )
Contact Person : Atukpoyo ...


MU fan , Wigan Fan ( he he ) Chelsea jom turunz....
khailmi
QUOTE (GTR4646 @ May 11 2008, 10:16 AM) *
idokle teman lupekan yob.....teman pun buat lone ranger ye....call member semua tak angkat hp.......teman nak call yob kesian yob kat puchong.....sori yob...tapi next time kalau ada masa teman leh ajor......upah sekotak sampoerna hijau 14 dah la....he he

pastu macam mana setting 1840 yang teman buat tu ? ate yob skrg takde la lagi "tertipu" ngan setting std NAZA ye dok?



udah ok dah... idaklah teman rase tertipu aje... hehehhehe.. thanks bro......
bro... ape cite konvoi kite ujung minggu nie..... jadi tak..... tak bebunyi pon......
GTR4646
tak berbunyi sebab hon belum repair....
optimus
snoklah dengar TT hang pa...cek tak leh gi..ada program masa hang pa lepak old town tu..lap gi pun GTR tgh parah ni..bengkel baru call..cakap harga repair dekat RM500...waaaaaaa
GTR4646
[quote name='optimus' date='May 12 2008, 03:17 PM' post='99491']
snoklah dengar TT hang pa...cek tak leh gi..ada program masa hang pa lepak old town tu..lap gi pun GTR tgh parah ni..bengkel baru call..cakap harga repair dekat RM500...waaaaaaa
[/quote

masyarakat....apa bende yang rosak ni bro ???cuba ko explain sikit...mak datuk ...ala ala repair superbike .......waduh waduh...
khailmi
oleh pening di buatnyer..... macam besar aje rosak tu opotimus..... cube terangkan sikit ....
arul_bkt subang
tuan gtr4646, saya penduduk bukit subang nih..bila nak ngeteh lagi?..bukit jelutong tu sedap telinga dgr nak pergi..bila tu?

arul7770
GTR4646
Ride ke PD Sabtu nih Pukul 3 Pagi kumpul Kat Sunway .....???? Sapa punya plan dah ni.......

Arul welcome .....
GTR4646
Ngeteh Di Restoran Zul Yahya Seksyen 13 Shah Alam

Syukur korang semua datang ...sempat jumpa Kaber Hero ...tokey restoran....

1)Abg Jue
2)Atuk Poyo
3)Rozaimee Poyo
4)Khailmi
5)Sham Subang
6)Chasers

Absent with apology

1)Kal
2)Optimus
3)Arul
4)Yus Puchong ( Real Rewards)
5)Dangee - apa cite ko ni ? exam lagi la ni...he he

Syok lepak sini kan geng???? boleh la jadi port ngeteh .....

* Sham ....bro lain kali bawak motor...Naza Ria Tinggal Umah.....hu hu
optimus
Bro GTR 4646 ngan khailmi...saya tak confirm lagi apa yg rosak..tapi puncanya mula dari minyak kuar ikut air filter tu..bawak gi NAZA 15 tu..depa tukar minyak je...kena caj juga...tapi sampai rmh..minyak kuar ngan bunyi cpes-cpes..kira meletopla tu...

yang terkini selepas dua minggu dok kat bengkel..mekanik kata..overhaul..ganti blok..piston dan macam macam lagi lah..dep apun tak bincang ngan saya dulu..sampai saya tpon barulah cakap...tu dah melanggar kepentingan pelanggan tu...

la ni dah siap..tapi duitny ayg tak ada..bulan ni..banyak saman speed trap, ada 4. kena bayar..Citra pun buat hal..radiator bucor...bilalah nak jump au all semua...
GTR4646
emmm khailmi dan motor aku ada jugak bunyi kecepes kecepes ...aku suspect blok dah calar tu....sebab kes head aku tu...ngan water pump jammed...lagi satu depa ni kasi delay sebab nak hentam duit kita...ye la .,....elok je warranty habis semua mau ditukar ...kalau masih dalam warranty ..." eh ni ok lagi ni bang.....abang bawak slow slow ...." ......"eh ni bunyi biasa ni....." ...." tak pe abg pakai lu ......kalau ada problem lagi ....abg dtg balik....."....."oh ni nak kena cek dulu ni....."....tapi aku redho je laaaa

Tapi Optimus ...kami memerlukan anda sebagai ustaz dalam group kami .....he he...tarbiyah sikit .....amacam ...motor dah ok....insya Allah ...ada jalan nak dapat duit tu...tak pun GORES dan MENANG je la....he he....tak pun bincang buat installment.....boleh kot......

" Kadang 2 GTR kita ni seperti sebutir BOMB.....tunggu masa je nak MELETOP !!! "

ngeri ngeri ngeri.......
arul_bkt subang
gtr4646..nape saya tak tau ada jumpa2 kat seksyen 13 ni?
GTR4646
QUOTE (arul_bkt subang @ May 15 2008, 11:02 PM) *
gtr4646..nape saya tak tau ada jumpa2 kat seksyen 13 ni?



dol wa dah sms lu dowh....kalau tak dapat moh le kita ngeteh lagi....lepak kat kedai zul yahya....kena cekodok dan cendawan goreng.....
khailmi
jumaat petang lepas keje... sape bran... lepak seksyen 13....muakakkakakakkaa aku on aje.......
chasers
alamak. sori geng mlm ni aku da gerak gi langkawi.company trip la katakn bnyk
awek pegi siottt.so aku x leh lpaskn peluang la. aku ngat nak join gak korg
gi pd tp len kali la kot. awekss2 diberi keutamaan huhu.. thumbup.gif
k geng slamat berride.... icon_rolleyes.gif
chasers
QUOTE (khailmi @ May 16 2008, 06:35 AM) *
jumaat petang lepas keje... sape bran... lepak seksyen 13....muakakkakakakkaa aku on aje.......


mmg ar da abg nyer opis kat situ sng ar tros tron je ye dak. brows.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.